راهنمای انتخاب کوله پشتی برای سفر

راهنمای انتخاب کوله پشتی برای سفر

 

شاید ابتدایی ترین کار برای سفر این است که یک ساک، کیف و یا کوله پشتی انتخاب و تهیه نمایید. بنابراین آشنایی با کوله پشتی‌های سفر می‌تواند کمک بزرگی به شما برای شروع سفرهای کوله‌گردی باشد؛ چرا که انتخاب کوله استاندارد، ضمن جلوگیری از آسیب رسیدن به کمر و ستون مهره‌های شما، خاطره دلنشین‌تری در طول سفر به همراه دارد. در این مقاله به مهم‌ترین نکاتی که هنگام خرید یک کوله سفر، باید در نظر داشته باشید، خواهیم پرداخت.

در ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که کوله‌پشتی‌ها انواع مختلفی دارند و هرکدام بر اساس عوامل مختلفی مانند مقصد و مدت زمان سفر در دسته‌بندی مجزای خود قرار می‌گیرند. دسته‌بندی زیر، انواع مختلف کوله‌پشتی‌های سفر را نشان می‌دهد:

►کوله طبیعت‌گردی   Hiking

►کوله سفری   Traveling

►کوله کوهنوردی   Trekking

►کوله غارنوردی و دره‌نوردی   Caving & Canyoning

►کوله سنگ‌نوردی   Rock climbing

►کوله دوچرخه‌سواری Cycling 

►کوله حمله Ultra light 

 

گنجایش

واحد اندازه‌گیری که برای کوله‌پشتی استفاده می‌شود، لیتر است. بنابراین بسته به نیاز شما و اینکه کوله را برای چه نوع فعالیت و سفری استفاده می‌کنید و چه ابزارهایی قرار است در آن گنجانده شوند، کوله‌پشتی‌های سفر را لیتر بندی کرده‌اند. شما بسته به این‌ مورد که چه نوع سفر و استفاده‌ای از کوله خواهید داشت، لیتر مناسب خود را انتخاب و خریداری ‌می‌کنید. به نمونه‌های زیر دقت کنید:

♦ سفرهای یک روزه: کوله‌پشتی‌هایی با ظرفیت 20 تا 30 لیتر

♦ سفرهای دو الی سه روزه: کوله‌پشتی‌هایی با ظرفیت 40 تا 50 لیتر

♦ سفرهای چهار الی هفت روزه: کوله‌پشتی‌هایی با ظرفیت 50 تا 70 لیتر

♦ سفرهای بیشتر از یک هفته: کوله‌پشتی‌هایی با ظرفیت 80 پلاس (بالای 80)

در دو گزینه آخر شما می‌توانید وسایلی مانند کیسه‌خواب، مواد غذایی، لوازم شخصی و لباس‌های خود را با آسودگی در کوله‌پشتی‌ جای دهید.

 

سایز

یکی از نکات مهم دیگر در انتخاب کوله پشتی متناسب بودن سایز آن با آناتومی بدن شماست. برای انتخاب سایز مناسب کوله با یک متر فاصله بین بالاترین برآمدگی ستون فقراتتان را از گردن تا روی استخوان لگن، اندازه بگیرید و بر اساس این اندازه، سایز کوله ای که با آناتومی و شکل بدن شما تناسب دارد را انتخاب کنید.

♦ کمتر از 39 سانتی‌متر: سایز خیلی کوچک  (Extra small)

♦ بین 40 تا 44 سانتی‌متر: سایز کوچک  (Small)

♦ بین 45 تا 49 سانتی‌متر: سایز متوسط  (Medium)

♦ بین 54 تا 55 سانتی‌متر: سایز بزرگ  (Large)

♦ بیشتر از 55 سانتی‌متر: سایز خیلی بزرگ (Extra Large)

 

وزن

وزن یکی از مهم‌ترین عوامل در استفاده از کوله پشتی‌ها است که به دو معیار وزن خود کوله، و وزن قابل حمل توسط آن تقسیم می‌شود‌. خود کوله‌ها با وزن‌های مختلفی در بازار وجود دارند که می‌تواند معیار مهمی در هنگام خرید شمرده شوند. حداکثر وزنی که یک کوله‌پشتی می‌تواند حمل کند نیز به طور معمول توسط شرکت تولید‌کننده اعلام می‌شود. نکته اینجا است که اگر شما بیشتر از وزن اعلام‌شده‌، بار حمل کنید، در حقیقت به کوله‌پشتی‌ آسیب نمی‌رسانید بلکه ممکن است به دلیل عدم تطابق با سیستم بدن شما، احساس راحتی به خصوص در پیمایش‌های طولانی از شخص حمل‌کننده گرفته شود و به بدن خود آسیب بزنید.

 

 دسترسی

نکته مهمی که در طراحی‌ کوله‌پشتی به آن توجه می‌شود، میزان دسترسی به قسمت‌های مختلف آن است. دسترسی برخی از کوله‌ها از قسمت بالایی آنها است که معمولا به وسیله بند یا ضامن بسته می‌شوند، این نوع کوله‌ها بیشتر در برنامه‌های کوهنوردی مورد استفاده قرار می‌گیرند که نیاز مداوم به برداشتن وسایل نیست. دسترسی نوع دیگری از کوله ها به وسیله زیپ است، کوله ‌پشتی‌هایی که نوع دسترسی آن‌ها با زیپ است، به دلیل اینکه مانند چمدان عمل می‌کنند کاربرد سفری بیشتری دارند. معمولا این نوع کوله‌ها امنیت بالایی نیز دارند؛ زیرا می‌توانید زیپ‌ها را به وسیله قفل به هم متصل کنید.

 

بندها

کوله‌پشتی‌های استاندارد چهار نوع بند شانه‌، سینه، کمر و بالابر دارند، که تنظیم هرکدام از آن ها کمک زیادی به ما می کند و باعث می‌شود که خستگی و آسیب به بدن ما در مدت زمان طولانی کاهش یابد. هدف این است که با تنظیم این بندها، اکثر وزن را به لگن خود انتقال دهید تا احساس راحتی بیشتری کنید. بندهای شانه‌ای مقدار زیادی از وزن کلی را تقسیم می‌کنند و می‌توانند کاهنده فشار بر روی شانه‌ها باشند. با استفاده از این بندها می‌توانید کوله را در قالب مناسب اندام خود که عموما حالت 45 درجه است، تنظیم کنید. توجه داشته باشید که حتی کوله های استاندارد را نیز باید درست بر روی دوش انداخت تا وزن وسایل، به طور مناسب بر روی شانه، کمر و لگن پخش شود. بعد از آنکه کوله را پر کردید، بندهای کمر و شانه را شل کنید، کوله را به دوش بیاندازید و تسمه کمری کوله را درست بر روی استخوان لگن بسته و محکم کنید. حال بندهای شانه را از دو طرف با ۲ دست گرفته و به صورت هماهنگ و موازی تنگ کرده، تا حدی که درست روی شانه قرار بگیرند. سپس به بند تنظیم ارتفاع کوله می رسیم که معمولا در کوله هایی با حجم بالا دیده می شود، آن را نیز همین طوری تنظیم کنید که کوله مستقیم و صاف بر روی بدن شما قرار بگیرد و درعین حال با گردن و ستون فقرات زاویه ای مناسب داشته باشد و در انتها بند سینه را ببندید.

 

کوله‌ی زنانه و مردانه!

از آن‌جایی که فیزیک اندامی آقایان با خانم‌ها متفاوت است، نیاز بود که کوله‌پشتی‌هایی متناسب با ساختار بدنی آن‌ها طراحی و ساخته شود. شرکت‌های سازنده‌ کوله هایی برای خانم‌ها طراحی و تولید کرده‌اند که کشیده‌تر هستند و با وجود بندهای نزدیک‌تر کمری، که عموما شکل مخروطی و باریک دارند به طور کامل بر روی اندام بانوان ثابت می‌شوند و فشار بر روی ناحیه سینه را کاملا کنترل می‌کنند. برای تشخیص این نوع کوله‌ها کافی است به علامت sl یا female آن توجه کنید. اما کوله‌پشتی‌هایی که در مشخصات آن‌ها کلمه‌ unisex نوشته شده، برای استفاده هر دو گروه (هم مردان و هم زنان) مناسب هستند. 

ارسال دیدگاه

    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.